ferrari vs evo vs kancil!!!

Pada suatu petang yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada seorang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tidak ada sebuah kereta pun berhenti.

Tiba-tiba datanglah sebuah kereta evo7 berhenti di sebelah kancil tadi.

"Ada apa ni pakcik,kereta rosak ke? "tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an. "Ha'ah rosak" jawap pakcik tu simple aje....

"Ok, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol" pemuda ini memberi cadangan.

"Terima kasih banyak-banyak nak, eeer tapi....nanti kalau pakcik rasa anak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam, boleh ke"

"Ok pakcik"..Pemuda nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. Dia pun jalanlah dengan perlahan dan berhati-hati. Dalam lima kilometer pemuda nie laju le sikit, apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat pemuda tu. Pemuda tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat pemuda evo7. Apa lagi, jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie... lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Pemuda evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.

Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm. bedesup peginye, ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah 250kmj gila nie...

Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over. .. ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah ferrari, sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye, sebuah kancil putih, pak haji pulak yang bawak, tengah cucuk angin evo7 dan ferari tu, bagi hon dan hi beam nak potong dua-dua tu lagi, gila kancil tu dasyat!!!'

daaaduuu,

0 comments:

Post a Comment